Duurzaam reizen naar GriekenlandVerantwoord reizen bij Riksja Travel?

Verantwoord reizen bij Riksja Travel vloeit voort uit wat wij belangrijk vinden; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Vrijheid om je reis in te steken zoals jij dat wilt en een bijdrage te leveren wanneer jij dat wilt. Echtheid, omdat we de wereld zien zoals die is en onze ogen niet sluiten voor de impact die onze reizen hebben op de natuur. En goed zijn voor mensen omdat we graag waar mogelijk ons steentje bij willen dragen om de wereld een beetje beter te maken. Dit doen wij door kleinschalige accommodaties en excursies in onze reizen op te nemen. Zodat jij als reiziger de lokale bevolking ontmoet, en zij jou. Om van elkaar te leren en thuis te komen met een verhaal, met het gevoel dat je een land echt hebt leren kennen. Daarbij leveren wij ook op kleinschalige manier een economische bijdrage.

De basis van Riksja’s kijk op verantwoord reizen werd gelegd door oprichter Marius. Lees op de Riksja Travel website zijn verhaal.

duurzame samenwerkingLokale samenwerking

Op elke bestemming werken wij samen met een lokale agent die in het land woont, het land goed kent en een goede samenwerking, net als wij, belangrijk vindt. Wij geloven dat positieve ontmoetingen tussen mensen en culturen je reiservaring betekenis geven. Een ontmoeting met een gids die je meeneemt op safari, een chauffeur die je door de hectische steden rijdt of de local die je de kneepjes van de lokale keuken bijbrengt. Een goede relatie van onze lokale agent met deze belangrijke mensen staat voorop. Zodat zij plezier in hun werk hebben en hun familie kunnen onderhouden. Dat draagt volgens ons bij aan een positieve reiservaring. Wil je een aantal ervaringen van deze mensen lezen? Kijk dan op de site van Riksja Travel.

 

duurzame bouwstenenDuurzame bouwstenen wereldwijd

Op de meeste bestemmingen bieden we een of meerdere bouwstenen aan waar we bewust voor een duurzame insteek hebben gekozen. Bijvoorbeeld door ontmoetingen met de lokale bevolking wanneer je bij hen in een homestay verblijft of met hen tijdens een excursie op pad gaat. Maar ook voor de andere bouwstenen hebben we bewuste, verantwoorde, keuzes gemaakt zoals het vervoer per lokale bus. Wil je zien welke bouwstenen wij als ‘duurzame bouwstenen’ bestempelen? Bekijk dit dan op onze Riksja Travel website.

 

wakibi verantwoord reizenMicrofinanciering via Wakibi

Wakibi verstrekt leningen aan ondernemende mensen in ontwikkelingslanden. We ondersteunen Wakibi vanwege de kleinschalige benadering waarbij leningen voor 100% worden ingezet. Daarbij staan mensen centraal en maakt zelfs een kleine lening al echt verschil. Voor €25,- per boeking kun je zelf ook een lening verstrekken. Via de Riksja Community blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen ter plekke. Op de Riksja Travel website vertellen we meer over de achtergrond van Riksja & Wakibi.

 

hulpproject duurzaam reizenHulpprojecten

Op een groot aantal van onze bestemmingen ondersteunen wij lokale hulpprojecten. Wij vinden het vanzelfsprekend om iets terug te doen voor de lokale bevolking van de landen waar we naartoe reizen, een extra steentje bij te dragen. Je kunt hiervoor kiezen, uiteraard respecteren we het ook als je charitatieve bijdragen en reizen gescheiden wilt houden. Een overzicht van al onze hulpprojecten vind je terug op de Riksja Travel website.

 

verantwoord reizen milieuCO2-compensatie van je vlucht

Uiteraard sluiten we onze ogen niet voor de impact van reizen op de natuur. We sturen per jaar duizenden reizigers per vliegtuig weg. Er zijn verschillende mogelijkheden om de CO2 uitstoot van je vliegreis te compenseren. Wij hebben ervoor gekozen dit samen met Trees for All te doen. Trees for All is een stichting die zich niet alleen met bomenplant projecten bezig houdt maar structureel projecten ondersteunt. Op de Riksja Travel website lees je meer over Trees for All.