Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

Menu Menu
 • 0
  Mijn reisplan
  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Hier vind je een overzicht van je gekozen bouwstenen


  Reisen mit Kindern
  Logo Malaysia

  Griekenland reizen met kinderen - AmorgosJe eigen Griekenland reis samenstellen

  Maak een ezelwandeling door de bergen, leer typisch Grieks koken bij Olympia en ga met een bootje barbecueën op een onbewoond eiland. Bouwstenen zijn korte individuele Griekenland reizen van een aantal dagen, verspreid door het land. Door ze te combineren kun je je eigen Griekenland reis samenstellen. Ook kun je één van onze individuele Griekenland rondreizen kiezen; combinaties van bouwstenen die wij goed bij elkaar vinden passen.

  Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren Griekenland specialisten Susan en Renée helpen je graag verder.

  Kies je favoriete Griekenland bouwstenen
  Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan

  Alles start in Athene

  Reisschema: Athene
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 226,- per volwassenen (in jul/aug €194,-)
  € 149 per kind (in jul/aug € 129,-)

  Begin je Griekenland reis met de kinderen op de plek waar de westerse beschaving ook ooit begon. Na aankomst wordt je door een chauffeur naar je hotel in het centrum gebracht.

  Vanaf het zwembad op het dakterras heb je goed zicht op het Parthenon, de wereldberoemde tempel boven op de Akropolis die in het donker fraai wordt verlicht. De geheimen onder de stad ontdek je tijdens een tour met gids, waarbij je ook een aantal highlights en verborgen plekjes bovengronds bezoekt.
  verder lezen

  Voeg deze bouwsteen toe aan je Griekenland reis!

  Ontrafel het orakel

  Reisschema: Athene - Delphi
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 79,- per volwassene
  € 54,- per kind

  Ontrafel het geheim van het orakel van Delphi tijdens een speurtocht langs de ruïnes. Zo komt de mythologie tot leven en krijg je spelenderwijs wat van de oudheid mee. Delphi is ook nog eens spectaculair gelegen in de bergen.

  Je verblijft niet in de drukte van Delphi, maar 20 minuten verderop aan de Korinthische kust. Zo maak je optimaal gebruik van de vrijheid die je huurauto biedt. Vanaf het terras van je hotel heb je toegang tot het kiezelstrand. Wij sloten deze dag cultuur af met een vers visje op ons bord en de verkoelende wind van de zee.
  verder lezen

  Op een klein stationnetje

  Reisschema: Diakofto – Zachlorou
  Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
  Reissom: € 94,- per volwassene
  € 63,- per kind

  Met deze korte bouwsteen in het noorden van de Peloponnesos stap je even een dag de auto uit en reis je per tandradtrein door een diepe kloof de bergen in. Voor de kinderen (en jezelf) een avontuurlijke korte tussenstop tijdens je reis op de Peloponnesos.

  De trein heeft het vredige kustlandschap nog maar net verlaten als je de rotswanden van de kloof ziet opdoemen. Zodra het steiler wordt, gaat het tandrad erop en verdwijnt de trein in smalle tunnels. Je overnacht in een sfeervol bergchalet in de rustige omgeving en als je wilt trek je nog even de wandelschoenen aan.
  verder lezen

  Olympisch koken met kok Dimitris

  Reisschema: Olympia
  Reisduur:: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 159,- per volwassenen
  € 107,- per kind

  Ervaar het plattelandsleven van de Peleponnesos en maak je eigen Griekse maaltijd. In dit heuvelachtig gebied vonden we een kindvriendelijk hotel met een heerlijk zwembad. De grote tropische tuin heeft een moestuin waar je alle ingrediënten vindt. 

  Kook samen een traditionele Griekse lunchen proef van olijven en lokale wijn. De extra calorieën ren je er vervolgens makkelijk weer af op de historische 100 meter baan van Olympia, de bakermat van de Olympische spelen.
  verder lezen

  Berggeiten in groene canyon

  Reisschema: Dimitsana
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 88,- per volwassene
  € 59,- per kind

  Dit is de plek om samen met de kids als berggeiten de natuur in te trekken. Het klimaat is heerlijk koel dus wandelen kan. Ga door groene kloven of bezoek een eeuwenoud orthodox klooster dat steil tegen de bergwand is aangebouwd.

  Je overnacht in een sfeervol guesthouse midden in een middeleeuws dorp. Zo maak je deel uit van een authentiek stukje Griekenland dat je op nog maar weinig plekken terug vindt.
  verder lezen

  BBQ op onbewoond eiland

  Reisschema: Tolo
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 226,- per volwassene (in jul/aug € 256,-)
  € 151,- per kind (in jul/aug € 171,-)

  Sluit je reis door de Peloponnesos af op een relaxte manier aan het strand van een beschutte baai. Op een bootje met kapitein vaar je naar de helder blauwe snorkelplekken en is je lunch een BBQ op het strand van een klein eiland in de buurt.

  Je hotel staat op het strand en je bent niet ver van de levendige en kindvriendelijke badplaats Tolo met gezellige tavernes. Voor de kids koop je hier voor een paar euro een emmer en schep. Zelf maak je kennis met het bekende Griekse anijsdrankje tijdens een korte rondleiding door een van de oudste ouzo fabriekjes van Griekenland.
  verder lezen

  Ahoy! eilandje in zicht

  Reisschema: Athene - Agistri
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 209,- per volwassene (in jul/aug € 247,-)
  € 140,- per kind (in jul/aug € 165,-)

  Volgens ons is dit de ideale eilandbouwsteen als je de Cycladen net te ver vindt. Op slechts anderhalf uur varen van Athene ligt Agistri. Een klein familievriendelijk eiland, rustig en authentiek, waar het ook in voor- en naseizoen lekker toeven is. Hoe mooi het hier is ontdekten we tijdens de boottocht rond het eiland. 

  Maak een bommetje van de boot of ga onder water opzoek naar de gezonken stad Atlantis. Je verblijft in een kleinschalige accommodatie, direct aan het strand met een zwembad en een gezellige taverne.
  verder lezen

  Lekker lui tavernebaai

  Reisschema: Naxos
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 174,- per volwassene (in jul/aug € 279,-)
  € 135,- per kind (in jul/aug € 210,-)

  Op Naxos vind je de eindeloze gouden zandstranden en die turquoise zee die je overal in Griekenland verwacht, maar bijna nergens tegenkomt. De ideale plek om eens lekker te ontspannen, met de kinderen op het strand te spelen en met je voeten in het zand vers gegrilde vis te eten.

  Buiten de drukte van Naxos-stad vonden wij een fijne accommodatie met zwembad. Met de huurauto die inbegrepen is in deze bouwsteen kun je op je eigen tempo op zoek gaan naar verborgen baaitjes en authentieke dorpjes.
  verder lezen

  Typisch Grieks langs ezelpad

  Reisschema: Amorgos
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 237,- per volwassene (in jul/aug € 292,-)
  € 158,- per kind (in jul/aug € 194,-)

  Amorgos is een eiland waar je heen gaat voor de authentieke Griekse dorpjes en met name de rust. Ga van de gebaande paden af en maak per ezel of te paard een korte tocht vanuit een van de traditionele dorpjes naar een oud klooster. Het Griekse landschap is bergachtig en het uitzicht adembenemend.

  Je verblijft in een appartement in wit met blauwe stijl die helemaal past bij de sfeer van het eiland. Kies of je bij het zwembad in de weelderige tropische tuin gaat liggen of op het rustig zandstrand met een taverne aan zee.
  verder lezen

  Sunset Santorini

  Reisschema: Santorini
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 192,- per volwassenen (in jul/aug €225,-)
  € 128,- per kind (in jul/aug € 150,-)

  Het is er misschien toeristisch, maar Santorini is het meest fotogenieke stukje van Griekenland en daardoor terecht populair. Hier vind je de op een kraterrand gebouwde dorpjes met witte gebouwen en de blauwe daken die je op de meeste Griekse ansichtkaarten terugvindt.

  Wij vonden een gezellige accommodatie direct aan een zwart lavastrand. Een ideale basis vanwaar je op eigen tempo de pittoreske dorpjes met de kinderen kunt bezoeken.
  verder lezen

  1
  van
  10
  x