Coronavirus Griekenland

Veilig reizen naar Griekenland met je gezin

Voor Griekenland is het reisadvies door het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het vaste land en de eilanden van geel naar oranje gegaan. Mocht je binnenkort een reis in het vooruitzicht hebben richting de Griekenland, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Uiteraard doen we dit op volgorde van vertrek.

Natuurlijk staat de gezondheid én de veiligheid van onze reizigers voorop. Te allen tijde. We plannen onze reizen dan ook alleen wanneer die twee pijlers gewaarborgd zijn. De gezondheidssituatie in Griekenland is op dit moment gelijk aan die van Nederland. Dat is vanuit de overheid een voorwaarde op op vakantie te kunnen gaan.

Voordat je op reis gaat naar Griekenland informeren wij je graag over de actuele lokale Corona-maatregelen op jouw bestemming. Wijs op reis betekent ook dat je als reiziger zelf je voorbereidingen treft om je reis zo plezierig en zo veilig mogelijk te laten verlopen. Daarbij is de belangrijkste regel: bekijk wat de voorschriften ter plaatse zijn en zorg dat je deze opvolgt.

Covid-19 maatregelen tijdens je Griekenland-reis

coronavirus griekenland - taverneNet als in Nederland heeft Griekenland een eigen set van regels om ervoor te zorgen dat je zo veilig mogelijk kunt reizen, zoals:

Tijdens de vlucht

Uiteraard dien je niet alleen op de bestemming zelf, maar ook tijdens de heen- en terugvlucht de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Houd afstand bij het inchecken op de luchthaven en volg in het vliegtuig de aanwijzingen van het cabinepersoneel op. Met minder handbagage ben je sneller aan boord. Hoewel je in een afgesloten cabine zit, hoef je je overigens in het vliegtuig weinig zorgen te maken. Vliegtuigen zijn namelijk uitgerust met speciale HEPA-filters, die de lucht filteren. Het risico om in de cabine geïnfecteerd te raken is daardoor minimaal.

We staan voor je klaar

kindvriendelijke vakantie griekenlandWil je graag op reis? Zijn je kinderen er ook aan toe? Wij staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden over je reis, de mogelijkheden én natuurlijk hoe je veilig in Griekenland kunt reizen ten tijde van corona. Je kunt ons bereiken via e-mail of bellen.

Wil je meer weten over veilig reizen tijdens corona? Lees dan ook onze blog zo ga je veilig op reis tijdens corona.

Meer informatie over het coronavirus vind je op de website van Riksja Travel.