griekenland kids trein

Op een klein stationnetje

Griekenland - Peloponnesos met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Diakofto – Kalavryta
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: vanaf € 92,- per volwassene
vanaf € 68,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen + 2 kinderen reizend in juli/aug andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag

Deze korte bouwsteen is een afwisselende tussenstop op de route in het noorden van de Peloponnesos. Met een modern treintje op een historische tandradbaan ga je steil omhoog de nauwe Vouraikos kloof door. Gebouwd in 1886 is dit een indrukwekkend stukje techniek voor die tijd. Vele reizigers beschouwen het traject als één van de mooiste treinritten van Europa. Voor veel kinderen is de treinreis één groot avontuur, waar ze het maanden later nog over zullen hebben.

Zodra de trein Diakofto verlaat, rijd je slingerend langs diepe kloven al tuffend naar boven. De trein wurmt zich door donkere tunnels, manoeuvreert over verschillende bruggen en schiet onder uitstekende rotswanden door. Vlot zet de machinist het tandrad erop en stijg je met een hellingsgraad van wel 25 procent. Je passeert watervallen en ziet de rivier onder je naar beneden kolken. Je overnacht in een sfeervol hotel met spa en neemt de volgende dag de trein terug naar Diakofto. Zijn je kinderen al wat ouder (circa 7+), wandel dan een gedeelte in ongeveer 4 uur door het berglandschap omlaag.

Overnachten: 1 nacht in hotel bij het station
Excursie: geen
Transport: trein van Diakofto naar Kalavryta
Maaltijden: 1x ontbijt
  • excursies en entreegelden

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Per trein door de Peloponnesos, GriekenlandDag 1 – Treinrit door de Vouraikos kloof

Uitkijkend over de Golf van Korinthe zie je aan de ene kant de bergen van Noord Peloponnesos en aan de andere kant Diakofto. Een afwisselende tussenstop die je gemakkelijk combineert met Athene, Delphi, Lefkas en Kefalonia. De tandradbaan is de grootste (en enige) trekpleister van dit kleine dorp. Neem de tijd om een parkeerplek te zoeken in de buurt van het station, nog even te lunchen, of wat snacks in te slaan, voordat de trein rond 14.30 uur vertrekt.

Al snel ligt het dorpje Diakofto achter je en rijd je tussen groene bergen, langs hoge rotswanden en de snelstromende rivier, via bruggen en nauwe tunnels, de kloof in. Op de steile stukken wordt het tandrad ingezet. Wij konden niet stoppen met foto’s maken van het indrukwekkende landschap. Het is wel beter om de raampjes dicht te laten als de trein rakelings langs rotsen, tunnels en bomen scheert.

 griekenland kids zahlorou

 

22 kilometer verder stap je uit in het historische Kalavryta, gebouwd op de uitlopers van Mt. Helmos. Het wordt gekarakteriseerd door pittoreske pleinen, geplaveide straatjes en schattige kleine huisjes.

In de wintermaanden wordt er geskied, in de zomermaanden in het een stuk rustiger. Toch is het een gezellig plaatsje met winkeltjes en diverse tavernes waar je ’s avonds kunt aanschuiven op het terras. Je overnacht in een hotel van alle gemakken voorzien. Duik de spa in om optimaal te genieten.

griekenland kids tandradbaanDag 2 – Terug naar Diakofto

Na het ontbijt neem je de kabeltrein terug naar Diakofto en stap je je huurauto weer in.

Als je kinderen wat ouder zijn (circa 7+), kun je ook op de terugweg halverwege uitstappen en in 4 uur bergafwaarts naar Diakofto lopen langs rivieren en kliffen, over bruggen en het spoor. Je trekt je wandelschoenen aan en pakt je tas en een dagrugzakje in. Laat de conducteur weten dat je deels wilt wandelen en hij regelt dat je bagage naar Diakofto wordt gebracht. Daar wordt deze voor je in bewaring genomen. Je haalt je bagage op bij het loket op het station van Diakofto en zoekt je auto weer op.

Een logisch vervolg van je reis is Olympia, waar de Olympische Spelen ooit begonnen. Ben je toe aan strand, ga dan bbq-en op onbewoond eiland. Is dit het einde van je reis, dan rijd je over de snelweg in ongeveer twee uur naar Athene.