olympia griekenland kids

Olympisch spelen met de kids

Olympia met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Olympia
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: vanaf € 104,- per volwassene
vanaf € 78,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen + 2 kinderen reizend in juli/aug andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag

Welkom op het platteland van Olympia, Griekenland, waar het levenstempo laag ligt en mensen nog echt weten wat genieten is. Het is geen wonder dat de oude Grieken deze vruchtbare plek uit hadden gekozen om om de vier jaar hun Olympische spelen te houden. Je kunt hier zelf nog een wedstrijdje hardlopen tegen je kinderen.

Je logeert twee nachten in deze landelijke omgeving in een hotel met zwembad en ontdekt de bakermat van 'de spelen'.

Overnachten: 2 nachten in een familiekamer in een hotel met zwembad
Transport: geen
Maaltijden: 2x ontbijt
  • entreegelden: Archeologisch museum (ca. € 9,-), Rion-Antirio brug (ca. €12,20)

  • excursies

  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Dag 1 – Aankomst Olympia

Als je vanaf Delphi naar Olympia rijdt, volg je de kust van de Korinthische Golf. Geniet van het uitzicht en stop eventueel voor een duik in zee. Vervolgens steek je de Rion-Antirio brug over (tol ca. € 12,20), die sinds 2004 het schiereiland de Peloponnesos met het vaste land verbindt. Met zijn 2880 meter is dit een van de langste kabelbruggen ter wereld. Eenmaal op de Peloponnesos valt het meteen op hoe vruchtbaar en groen het hier is. Deze regio produceert de meeste olijfolie van heel Griekenland en het is ook een populaire wijnstreek. De totale rijafstand van Delphi naar Olympia is circa 4 uur, vanaf Athene rijd je grotendeels over de snelweg en doe je er ongeveer even lang over. Je verblijft twee nachten in een kindvriendelijke accommodatie met zwembad, op korte afstand van het dorpje en de archeologische site.

Wedstrijdje doen in Olympia GriekenlandDag 2 – De geboorteplaats van de Olympische spelen

Door vroeg op te staan en bijtijds de archeologische site te bezoeken, vermijd je de grootste mensenmassa en het heetste moment van de dag. We adviseren wel eerst het interactieve museum te bezoeken, aan de rand van het dorp, dat de geschiedenis van de Spelen weergeeft. Toegang is gratis en het geeft jou en je kinderen een goed beeld van hoe het er vroeger uit moet hebben gezien. Duizenden jaren geleden kwamen hier uit alle windstreken al atleten samen om onder andere tegen elkaar te worstelen, hardlopen, discuswerpen en speerwerpen. Wanneer je het archeologische terrein oploopt, kom je er achter dat het een stuk groter is dan je misschien had verwacht. Naast de atletiekbanen, vind je hier meerdere tempels, baden en natuurlijk huisvesting voor alle atleten. Gelukkig is het gebied aardig begroeid en kun je hier en daar even uitrusten in de schaduw van een naaldboom.

griekenland kids olympia museumVandaag de dag kun je nog steeds tegen elkaar hardlopen in een stadion dat ooit 45.000 toeschouwers kon bevatten. Als je je ogen dichtdoet en je fantasie de vrij loop laat gaan, kun je het triomfantelijke gejuich en gejoel nog horen. In het archeologisch museum, tegenover de ingang van de site, kun je tot slot de belangrijkste vondsten uit de regio bewonderen. Het is tevens een mooie plek om op je gemak te lunchen. Een gecombineerd entreeticket voor de site en het archeologisch museum kost € 9,- per volwassene, kinderen zijn gratis. Gebruik de middag om aan de rand van het zwembad bij te komen van de inspanning.

Tip: om teleurstellingen te voorkomen raden we je aan van tevoren te checken wanneer je de archeologische site van Olympia kunt bezoeken; de openingstijden wisselen nogal eens namelijk.

Dag 4 - vertrek Olympia Neem nog een laatste plons in het zwembad en pak dan je spullen in om je reis te vervolgen. Veel gezinnen kiezen ervoor om de bergen in te trekken met onze bouwsteen Berggeiten in groene canyon om daar te genieten van de verbluffende natuur, de middeleeuwse dorpjes en het koele klimaat. Zoek je liever het strand op, neem dan eens een kijkje bij onze bouwsteen Ahoy! eilandje in zicht en maak een boottochtje naar een onbewoond eiland om daar te gaan barbecuen.Dag 3 – vertrek Olympia

Neem nog een laatste plons in het zwembad en pak dan je spullen in om je reis te vervolgen.

Afsluiten aan het strand? Neem dan eens een kijkje bij onze bouwsteen Ahoy! eilandje in zicht en maak een boottochtje naar een onbewoond eiland om daar te gaan barbecueën.