Messolonghi Griekenland met kids

Tussen fruitgaard & zoutpannen

Landelijk tussendoortje bij Messolonghi

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Delphi - Messolonghi
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: vanaf € 123,- per volwassene
vanaf € 89,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen + 2 kinderen reizend in juli/aug. Andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag.

Messolonghi is het landelijke tussendoortje tijdens je Griekenland reis. Zodra je de Golf van Korinthe over bent, staat het rijen dik met fruit- en olijfbomen. Je rijdt door slaperige plattelandsdorpen waar je zo flink wat stappen terug gaat in de tijd. Wat een fijne omgeving! Bij het zien van de tuin van Vasilikis met zijn vijf heerlijke bungalows rondom het zwembad, waren wij helemaal verkocht. Terwijl jij je boek leest, spelen de kinderen verstoppertje tussen de olijfbomen of plonsen in het zwembad voor je eigen Griekse huisje. Voor wie wil, mountainbikes staan klaar voor leuke trails in de omgeving en bezoek ook zeker de lagunes bij Messolonghi.

Overnachten: 3 nachten in een huisje
Excursies: geen
Transport: geen
Maaltijden: geen
  • Maaltijden

  • autohuur

  • fooien

Messolonghi zwembadDag 1 – Plattelandsdorp vlakbij Messolonghi

Vandaag rijd je naar de westkant van de Peleponessos. Vanuit Delphi rijd je hier in zo’n anderhalf uur naartoe. Vanuit Tolo is het zo’n 4 uur rijden. Om de Golf van Korinthe te kunnen passeren, kun je over de fotogenieke tolbrug bij Patras. De tol is ca.  € 13,- per enkele reis. Dit geldt ook wanneer je vanaf de eilanden komt. Eenmaal over de brug, laat je de autoweg snel achter je en rijd je door het glooiende groene landschap vol citroen en vijgenbomen.

Je logeert de komende dagen in een van de nieuwe in traditionele stijl gebouwde bungalows rondom het zwembad. De huisjes hebben allemaal airco en zelfs hordeuren. Ook een compleet ingerichte keuken, moderne badkamer, ouderlijke slaapkamer en goeie! slaapbank in de woonkamer. Er is een klein kinderbad voor de allerkleinsten en een speeltuintje met schommels en een wip tussen de olijfbomen. Op 5 minuten vind je in het dorp twee traditionele tavernes met typische gerechten uit de streek. Ook zijn er twee kleine buurtsupers voor wat drinken, fruit of een ijsje. Wil je een avondje zelf koken, dan raden we je aan je boodschappen te doen in een van de grotere plaatsen in de omgeving.

Messolonghi Grieks etenDag 2 – mountainbiken of naar het strand

Voor wie zin heeft in wat actie, mountainbikes staan voor je klaar en Vassilikis wijst je graag op de leuke trails in de omgeving. De trails variëren qua lengte en moeilijkheid. Leuk is het om naar de Evinos rivier te fietsen, waar – zeker op een warme dag – je halverwege heerlijk kunt pootje baden. Het strand is ook niet ver. Na zo’n 6 km kom je bij het kiezelstrand, populair onder de Grieken, en een fijne plek om uitgebreid te lunchen in een van de tentjes aan het strand. Hoewel onze kinderen toch het meest blij waren met wat frietjes, hebben wij echt genoten van de gevulde paprika’s en sardines.

Terwijl kids ’s avonds alweer lekker lagen te slapen, zaten wij nog buiten met een flesje wijn en de krekels nog even na te genieten de dag.

Messolonghi GriekenlandDag 3 – zoutpannen en het plaatsje Messolonghi

Messolonghi is ook echt een bezoekje waard. Dit nog vrij onontdekte plaatsje is het historische hart van de regio, maar vrij onontdekt door toeristen. Messolonghi ligt in het hart van de wetlands in bijzonder vruchtbare omgeving. Het is ook de plek waar het gezonde Griekse zout wordt gewonnen. De mineraalrijke bodem heeft een helende werking. Ga hier dus gerust ook even modderbaden. Wij zagen de Grieken jong en oud er flink op los smeren… Dit levert niet alleen hilarische foto’s op, maar is ook nog eens heel gezond!

Rijd naar Messolonghi over de lange dijk tussen de lagunes en zoutpannen en zie daar de traditionele visrederijen op palen. Aan het einde van de dijk zit een fijn strandje (handig om de modder weer af te spoelen) en de leuke lunchstek Alikes met uitzicht op de lagune. Neem voor de kids een verrekijker mee. Er zitten hier veel verschillende vogelsoorten en met een beetje geluk, spot je zelfs flamingo’s.

Patras brug Griekenland reisDag 4 – Vertrek Messolonghi

Dit is een plekje waar je makkelijk nog een nachtje zou kunnen verlengen. Het zou je de kans geven om ook vestingstadje Nafpaktos mee te pikken. Dit ommuurde stadje heeft een enorm fotogeniek haventje met hele gezellige tavernes. Wanneer je ’s middags dan ook nog lekker van het zwembad kan genieten, maar je de kids ook meer dan blij.

Vanuit Messolonghi kun je makkelijk je rondreis vervolgen richting Delphi of zuidwaarts richting Tolo. Tolo is wel ruim 4 uur rijden. Je zou nog een tussenstop kunnen maken bij Olympia. Zo kun je toch de bakermat van de Olympische Spelen nog ontdekken. Het is ca. 2 uur rijden.