Grieks siesta moment

strand Peloponnesos

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Gialova
Reisschema: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: vanaf € 173,- per volwassenen
vanaf € 128,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen + 2 kinderen reizend in juli/aug andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag

Gialova is met recht een van de mooiste kustplaatsjes van de Peloponnesos. Het kleine en authentieke dorp ligt aan zee, en kijkt uit over een lagune, met in de verte Golden Beach. Het dorp is kleinschalig - hier is het ontspannen en bijkomen van alle indrukken van je reis. Geniet van de Griekse keuken in een van de tavernes aan zee, huur een bootje of rijd naar het levendige Pilos om rond te struinen.

Overnachten: 3 nachten in een appartement et zwembad
Excursie: geen
Transport: geen
Maaltijden: geen

✓ maaltijden

Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen

Dag 1 – Aankomst in Gialova

Na ongeveer 2,5 uur rijden kom je aan bij het knusse dorp Gialova. Wij vonden dit een van de leukste plekken tijdens onze eigen reis door de Peloponnesos. Een kleurrijke baai met helder water, ruisende pijnbomen en een strakblauwe lucht. Gialova is rustig en klein, maar heeft net voldoende tavernes om lekker te kunnen eten. Onderweg naar het strand wordt het landschap steeds droger, totdat je ineens in de verte de lagune ziet glinsteren. Stop onderweg bij een supermarkt voor de eerste boodschappen, zodat je bij aankomst direct een koel drankje kunt drinken, op je eigen balkon. Onze kinderen doken meteen het zwembad in. Wil je de volgende ochtend gebruik maken van het ontbijt, regel dit dan meteen bij aankomst. Je appartement ligt op een paar minuten wandelen van het strand en de boulevard. Hier vind je authentieke Griekse tavernes en terrassen, met uitzicht op de knusse vissershaven.

Dag 2 en 3 – Verblijf aan het strand van Peloponnesos

Wat je de komende dagen gaat doen is geheel aan jullie. Zandkastelen bouwen op het strand, een bootje huren voor een ochtend of zwemmen bij een van de watervallen op nog geen 10 minuten rijden. Bij Gialova zijn verschillende zeeslagen geweest waar je nog de overblijfselen van vindt in o.a. Pilos. In Pilos zelf is het bovendien prima lunchen op het centrale plein, waar de vele bomen zorgen voor voldoende schaduw. In het museum van het Neokastro kasteel vind je oude landkaarten en tekeningen van een van de vele zeeslagen. In het nabijgelegen natuurpark strijken elk jaar duizenden vogels neer in de lagune om te overwinteren. Wandel om het binnenmeer en wie weet spot je een flamingo, visarend of een een schildpad. Wij besloten om een bootje te huren en de lagune te verkennen. We kregen een koelbox mee, met water erin en een duidelijke uitleg hoe het bootje werkte. Het was heerlijk om te varen en hier en daar aan te leggen en het water in te duiken.

authentiek dorpje griekenlandDag 4 – Vertrek uit Gialova

Na deze heerlijke dagen aan zee is het tijd om verder te reizen. Wil je graag een stukje actie? Reis dan richting de bergen, waar je kunt raften door de groene Lousia-kloof en slenteren door middeleeuwse dorpen.  Nog geen genoeg van het strand en de zee? Ga dan barbecueën op een onbewoond eilandje.

Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen

Grieks siesta moment - comfort optie aan zee

Reissom: € 339,- p.p. per volwassene
€ 252,- p.p. per kind
Inbegrepen: 3 overnachtingen in comfortabel hotel direct aan het strand, ontbijt en zwembad

Heb je iets meer budget en stap je graag vanuit je hotel zo het strand op? Kies dan voor onze comfort optie direct aan zee. Via een pad door de schaduwrijke tuin met pijnbomen ben je er zo.  De kamers zijn zeer comfortabel en de appartementen zijn zelfs voorzien van een keukentje. Wij hebben genoten van ons uitgebreide ontbijt in de groene tuin met uitzicht op de zee.

Welke optie wil je aanvragen?

Grieks siesta moment
Grieks siesta moment - comfort optie aan zee
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan