Delphi - Griekenland met kinderen

Mythisch koken bij Delphi

Met de kinderen naar Delphi

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Athene - Delphi
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: vanaf € 183,- per volwassene
vanaf € 136,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen + 2 kinderen reizend in juli/aug. Andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag.

Op deze inspirerende locatie leer je het mythologische Griekenland kennen: het Griekenland van goden en godinnen, draken en het meest bezochte orakel van de oudheid.

Oppergod Zeus liet aan de 'uiteinden van de wereld' een arend los. Boven Delphi ontmoetten ze elkaar en aldus werd het centrum van de aarde bepaald. Bij het Orakel dat werd gebouwd, kwamen toekomstvoorspellingen door van Goden. Er werd een enorme tempel gebouwd voor Apollo, God van de voorspellingen en uit alle windstreken werden kostbaarheden geschonken om hem welgezind te houden. Veel ervan vind je terug in het museum naast de archeologische site. Aan de hand van foto’s doe je samen met je kinderen een speurtocht door het museum en de archeologische site. Zo leer je op een leuke manier het mythologische verleden.

Als je klaar bent met de speurtocht stap je in de auto en rijd je op je gemak in een half uur naar je knusse patiohotel in de kleine kustplaats Galaxidi. Je gastvrouw is gek op koken en samen met je kinderen leer je typische Griekse pitta (soort hartige taart) maken in haar keuken. 's Avonds loop je door de oude straatjes richting de jachthaven en strijk je neer op een terras.

Overnachten: 3 nachten in hotel aan het strand
Excursies: speurtocht Delphi, Grieks koken
Transport: geen
Maaltijden: 3x ontbijt
  • autohuur

  • entreegelden

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Het museum in Delphi GriekenlandDag 1 – Aankomst kust bij Delphi

Nadat de huurauto bij je hotel in Athene is afgeleverd verlaat je de drukke stad en rijd je al snel door het platteland de bergen in. Voordat je Delphi bereikt, kom je nog langs het pittoreske bergdorpje Arachova, in de winter een (lokaal) populair skigebied. Een leuke plek om even te stoppen, te genieten van het uitzicht en wat honing, kaas of één van de andere natuurproducten te kopen waar het plaatsje bekend om is.

We regelen je verblijf aan de Korinthische kust op 30 minuten rijden van Delphi. In het toeristische Delphi zelf is namelijk, zeker voor kinderen, niet veel te beleven. Je overnacht in een patiohotel in de kleine pittoreske vissersplaats Galaxidi. Na een rit van in totaal zo’n drie en een half uur is het lekker om een frisse duik in zee te nemen. Terwijl de kinderen op het kiezelstrand aan het spelen zijn, raden wij aan bij een taverne een vers gevangen visje te bestellen.

Met je kids naar Delphi GriekenlandDag 2 – Speurtocht Delphi

Vandaag staat er een fotospeurtocht op het programma. We raden aan vroeg op te staan zodat je de archeologische site en het museum van Delphi kunt bezoeken voordat het te heet wordt en de toerbussen uit Athene arriveren.

De kids krijgen bij binnenkomst een stapeltje foto’s, die gemaakt zijn op verschillende plekken in het museum en de archeologische site. Deze moeten ze vervolgens zelf terug zien te vinden. Als ouder krijg je een kaart mee waarop de fotolocaties staan aangegeven met achtergrond informatie over de schatten, tempels en leuke mythologische verhalen. Zo is Ajax niet alleen een voetbalclub, maar ook een held uit de Griekse mythologie en Nike niet alleen een sportmerk maar ook de Griekse godin van de overwinning. Naast de historie en de mythologische verhalen is het ook de locatie zelf die Delphi inspirerend maakt. De site ligt tegen een helling van de Paranassos berg op zo’n 600 meter boven zeeniveau en wordt omringd door heuvels en valleien. In totaal heb je ongeveer drie uur nodig om het museum en de site te bezoeken. Zo ben je voor de lunch weer terug in je hotel en kun je ’s middags doorbrengen op het strand. Tip: als de kinderen alle foto’s terugvinden, kun je ze bij de uitgang trakteren op een ijsje.

Dag 3 – Griekse pitta maken met Chrisoula

Op je gemak sta je op en tijdens een uitgebreid ontbijt met zelfgemaakte jam en verse broodjes maak je kennis met de kookkunsten van je gastvrouw Chrisoula. Grote kans dat het smaakt naar meer. En dat treft, want vandaag gaat zij jou en je kinderen in anderhalf uur leren hoe je typische Griekse pitta (soort hartige taart) maakt. Na de kookworkshop aan het eind van de ochtend (of de middag, dat overlegt Chrisoula ter plaatse met je) ga je natuurlijk je eigen vers gebakken pitta proeven.

De rest van de dag heb je de tijd aan jezelf. Slenter al fotograferend over de kinderkopjes door de smalle straatjes en langs de pittoreske jachthaven van Galaxidi. Bezoek het kleine, maar interessante maritiem museum of rijd naar één van de kleine strandjes aan de rand van het dorp voor een frisse duik in zee. Tip: neem waterschoenen mee voor jezelf en de kinderen. In deze omgeving zijn veel kiezelstrandjes en je kunt er zee-egels tegen komen.

 

verlaten-baai-delphiDag 4 – Vertrek Delphi kust

Na een laatste duik in zee is het tijd om de auto weer vol te tanken en je reis te vervolgen. De meeste reizigers gaan naar Diakofto waar je de auto verruilt voor een rit per tandradtrein of naar Olympia waar je verblijft op het platteland. Olympia natuurlijk de bakermat van de Olympische spelen; de plek waar het metershoge gouden beeld van Zeus ooit heeft gestaan, en één van de 7 wereldwonderen uit de oudheid.

Je kunt vanaf hier ook naar de knusse havenplaats Tolo waar je gaat varen op een boot, lekker zwemmen onderweg en met BBQ op een eilandje.