Delphi - Griekenland met kinderen

Mythisch koken bij Delphi

Met de kinderen naar Delphi

  • Overzicht
  • In het kort
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Athene - Delphi
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Activiteit: Speurtocht in Delphi en Grieks koken
Reissom: vanaf € 180,- per volwassene
vanaf € 140,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen + 2 kinderen reizend in juli/aug. Andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag.

✓ Speurtocht naar het mysterieuze Orakel van Delphi
✓ Typisch Griekse kookworkshop
✓ Ontspanning aan de Golf van Korinthië
✓ Slaap in een klein dorp met een haven, vol dobberende bootjes

Op deze inspirerende locatie ontdek je samen met je kinderen op een speelse manier het mythologische Griekenland. Het Griekenland van goden en godinnen, draken en het meest bezochte orakel van de oudheid. Hier kwamen toekomstvoorspellingen door van goden. Oppergod Zeus liet aan de 'uiteinden van de wereld' een arend los. Boven Delphi ontmoetten ze elkaar en aldus werd het centrum van de aarde bepaald.

Na de speurtocht stap je in de auto en rijd je op je gemak in een half uur naar je knusse patiohotel in de kleine kustplaats Galaxidi. Je gastvrouw leert jou en je kinderen typische Griekse pitta (soort hartige taart) maken in haar keuken. 's Avonds loop je door de oude straatjes richting de jachthaven en strijk je neer op een terras.

Overnachten: 3 nachten in hotel aan het strand
Excursies: speurtocht Delphi, Grieks koken
Transport: geen
Maaltijden: 3 x ontbijt

✓ Autohuur
✓ Entreegelden
✓ Maaltijden, naast het ontbijt
✓ Fooien

Dag 1 – Aankomst in Delphi Griekenland

Nadat de huurauto bij je hotel in Athene is afgeleverd verlaat je de drukke stad en rijd je al snel de bergen in. Voordat je Delphi bereikt, kom je langs het pittoreske bergdorpje Arachova wat in de winter een skigebied is. Een leuke plek om even te stoppen, te genieten van het uitzicht en één van de lokale natuurproducten zoals kaas te proeven. We regelen je verblijf aan de Korinthische kust op 30 minuten rijden van Delphi. In het toeristische Delphi zelf is namelijk, zeker voor kinderen, niet veel te beleven. Je overnacht in een patiohotel in de kleine pittoreske vissersplaats Galaxidi. Na een rit van in totaal zo’n drie en een half uur is het lekker om een frisse duik in zee te nemen. Terwijl de kinderen op het kiezelstrand aan het spelen zijn, raden wij aan bij een taverne een vers gevangen visje te bestellen.

Dag 2 – Speurtocht in Delphi

Vandaag staat er een fotospeurtocht op het programma. We raden aan vroeg naar Delphi te rijden voordat het te heet wordt en de tourbussen uit Athene arriveren. Je kids krijgen bij binnenkomst een stapeltje foto’s, die gemaakt zijn op verschillende plekken in het museum en op de archeologische site, die ze terug moeten zien te vinden. Als ouder ontvang je achtergrondinformatie over de schatten, tempels en leuke mythologische verhalen. Zo is Ajax niet alleen een voetbalclub, maar ook een held uit de Griekse mythologie. Ook de locatie van de site maakt Delphi inspirerend. De site ligt tegen een helling van de Parnassos berg op zo’n 600 meter boven zeeniveau en wordt omringd door heuvels en valleien. In totaal heb je ongeveer drie uur nodig om het museum en de site te bezoeken. Zo ben je voor de lunch weer terug in je hotel en kun je ’s middags doorbrengen op het strand.

Dag 3 – Griekse pitta maken met je gastvrouw

Op je gemak sta je op en tijdens een uitgebreid ontbijt met zelfgemaakte jam en verse broodjes maak je kennis met de kookkunsten van je gastvrouw Chrisoula. Grote kans dat het smaakt naar meer. En dat treft, want vandaag gaat zij jou en je kinderen in anderhalf uur leren hoe je typische Griekse pitta (een soort hartige taart) maakt. Na de kookworkshop aan het eind van de ochtend (of de middag, dat overlegt Chrisoula ter plaatse met je) ga je natuurlijk je eigen versgebakken pitta proeven. De rest van de dag heb je de tijd voor jezelf. Slenter al fotograferend over de kinderkopjes door de smalle straatjes en langs de pittoreske jachthaven van Galaxidi. Bezoek het kleine, maar interessante maritiem museum of rijd naar één van de kleine strandjes aan de rand van het dorp voor een frisse duik in zee.

 

verlaten-baai-delphiDag 4 – Tijd om te vertrekken uit Delphi

Na een laatste duik in zee is het tijd om de auto weer vol te tanken en je reis te vervolgen. De meeste reizigers gaan naar Diakofto waar je de auto verruilt voor een rit per tandradtrein. Of reis naar Olympia, de bakermat van de Olympische spelen.

Toe aan ontspanning? Je kunt vanaf hier ook naar de knusse havenplaats Tolo waar je gaat varen op een boot, lekker zwemmen onderweg en met BBQ op een eilandje.

Of heb je zin in een landelijk tussendoortje? Verblijf op een biologische boerderij in het hart van een landgoed met olijf en fruitbomen, in een prachtige natuurlijk omgeving nabij Messolonghi. De mountainbikes staan hier voor jullie klaar!

“Neem waterschoenen mee als je gaat zwemmen. In deze omgeving zijn veel kiezelstrandjes en je kunt er zee-egels tegen komen”

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan