Alles start in Athene

Athene met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Athene
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: vanaf € 258,- per volwassenen
vanaf € 190,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen + 2 kinderen reizend in juli/aug andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag

Stap met je gezin de geboorteplaats van onze westerse beschaving in en ontdek Athene met kinderen. Athene was in de oudheid de belangrijkste stad van Europa: hier vochten de Grieken en Perzen om de macht. Terwijl de ochtendzon langzaam de marmeren stenen verwarmt, loop je tussen de ruïnes van de Griekse Oudheid. Met een lokale gids ga je op pad om meer van de stad te zien.

Je kunt na alle inspanning lekker afkoelen in het zwembad op het dakterras van je comfortabele hotel, met uitzicht op de Akropolis. Na een frisse duik zit je met de metro zo weer bij een leuke taverne aan tafel wat een start van de vakantie!

Overnachten: 2 nachten in centraal gelegen hotel met zwembad
Excursie: metrotour met gids
Transport: transfer naar accommodatie bij aankomst
Maaltijden: 2x ontbijt
  • entreegelden (Akropolismuseum)

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Ontdek Athene met kinderenDag 1 – Aankomst in Athene

Na een vlucht van drie en een half uur kom je aan op de luchthaven van Athene. Een chauffeur staat klaar om je naar je hotel in het centrum van de hoofdstad te brengen. De kamer die wij voor je reserveren is modern ingericht en zoals al onze hotels in Griekenland voorzien van airconditioning. Met de metro sta je binnen enkele minuten in Plaka, de oude volksbuurt aan de voet van Akropolis. Op de permanente vlooienmarkt vonden wij de leukste antiek- en souvenirwinkels. De eerste avond raden wij je aan om bij een van de tavernes rondom het Monastiraki plein te gaan eten. Hier vind je de beste souvlaki en hebben ze in de zomer vaak traditionele livemuziek. Terwijl je kinderen de sirtaki dansen geniet je op het terras van het zwoele klimaat en de muziek.

Dag 2 – Ontdek de stad

Samen met onze lokale gids maak je vandaag een twee uur durende stadstour. Een deel van de tour vind plaats onder de grond, in metro stations. Tijdens de bouw van hiervan zijn veel opgravingen gedaan. Na de tour kun je op eigen gelegenheid de Akropolis te beklimmen. Het stijlvolle Akropolismuseum vinden wij – met kids vanaf 6 – aan te raden. In dit museum staan veel schatten uit Athene’s glorieuze verleden. Het uitzicht over de stad is vanaf de Akropolis werkelijk adembenemend. Wanneer je onderaan de marmeren pilaren van de grootste tempel, het Parthenon, staat voel je je opeens heel erg nietig. Via een fraai aangelegd wandelpad kun je vervolgens via het oude Agora, wat vroeger het sociale en economische hart van de oude stad was, terug lopen naar je hotel. Dan is het tijd om weer een gezellige taverne op te zoeken.

Dag 3 – Vertrek vanuit Athene

Na het ontbijt in je hotel is tijd om verder te reizen. Als je jezelf en je kinderen meer van de Griekse geschiedenis wilt laten proeven en dan met name wat meer van de Griekse Mythologie, ga dan naar het Orakel in Delphi. Lees voor meer informatie Mythisch koken bij Delphi.

Ben je gek op eilanden, stap dan op de boot en ga eilandhoppen in de Cycladen. Naxos heeft een van de mooiste en langste stranden van Griekenland. Lees voor meer informatie Lekker lui tavernebaai.

griekenland kids athene zwembadAthene tip voor juli en augustus:

In juli en augustus kan het kwik in de stad oplopen tot 40 graden. Bij die temperatuur is het te adviseren de Akropolis en het oude Agora pas op het eind van de middag te bezoeken wanneer het minder heet is en er minder toeristen rondlopen. De openingstijden zijn in deze maanden van 8.00 tot 20.00. Het Akropolismuseum is op maandag dicht. Je kunt in dit museum een combi-kaartje kopen, die je toegang geeft tot het museum, de Akropolis, de tempel van Zeus en de oude stad Agora.

In het hotel, de metro en het Akropolismuseum zul je geen last hebben van de warmte want die zijn alle voorzien van airconditioning.

Riksja Family Griekenland-reisspecialist Mariska:

“Trek bij het beklimmen van de Akropolis goede schoenen aan, want de marmeren treden zijn glad geworden door de miljoenen pelgrims en toeristen die je voorgingen.”

Riksja Family Griekenland reiziger Marissa:

“Loukoumi bar is een populaire bar bij locals en heeft een rooftop met view op de Akropolis. Bovendien kun je het plein van Monastiraki goed in de gaten houden. Even moet je misschien zoeken, maar de bar is eenvoudig te bereiken met de metro, station Monastiraki, of te voet vanaf Ermou street en Plaka.”

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alles start in Athene op de fiets

Reissom: € 303,- p.p. per volwassene
€ 224,- p.p. per kind
Inbegrepen: Luchthaventransfer, 2 nachten in centraal gelegen hotel met zwembad, ontbijt, fietstour met gids

Aan het begin van je reis maak je meteen kennis met de Griekse keuken tijdens onze food&bike tour. Met je gids fiets je ongeveer 3 uur door de smalle straatjes en langs kleine authentieke restaurants. Je proeft verschillende mezzes, dit zijn typisch Griekse kleine warme en koude gerechtjes. Onderweg stop je bij een ambachtelijke bakker en lokale markt, in Griekenland is het zoete baklava een ware traktatie voor het hele gezin. Na de fietstour hoef je niet meer te eten en kun je uitbuiken op een van de terrassen op de Plaka.

Welke optie wil je aanvragen?

Alles start in Athene
Alles start in Athene op de fiets
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan