griekenland kids amorgos ezel

Typisch Grieks langs ezelpad

Amorgos Griekenland met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Amorgos
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: vanaf € 315,- per volwassene
vanaf € 232,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen + 2 kinderen reizend in juli/aug. Andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag.

Amorgos is een klein eiland in de Cycladen met een ‘off the beaten track’ karakter. Hier vind je geen massatoerisme, maar traditionele dorpjes met vriendelijke mensen en gezellige cafeetjes en restaurantjes. Ga van de gebaande paden af en maak met ezels een tocht over een eeuwenoud pad dat de authentieke dorpjes en kloosters met elkaar verbindt.

Je verblijft in een appartement in wit met blauwe stijl die helemaal past bij de sfeer van het eiland. Kies of je bij het zwembad in de tropische tuin gaat liggen of op het rustige zandstrand met een taverne aan zee.

Overnachten: 3 nachten in een eenvoudige en kleine studio/appartement met zwembad, aan het strand
Excursie: ezeltocht
Transport: transfers van en naar de haven
Maaltijden: 3 x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

  • ferry tickets

Dag 1 – Aankomst Amorgos

Op circa 2,5 uur varen van Naxos vind je het onontdekte Amorgos. Er is geen luchthaven op het eiland en er komen hier dus ook geen chartervluchten vol pakket toeristen aan. Het is opvallend droog en dor op het eiland. Van april tot oktober is het hier bijna altijd zonnig en valt er nagenoeg geen regen, wat resulteert in een watertekort. Bij aankomst staat er een chauffeur klaar die je direct naar je accommodatie zal brengen. De eenvoudige, familievriendelijke accommodatie in de wit met blauwe stijl die typisch is voor de Cycladen ligt aan het rustige zandstrand van Aegiali. Het zwembad is vanwege het watertekort gevuld met zeewater. Je verblijft in een eenvoudig, sfeervol ingerichte studio of appartement met een koelkast en kitchenette welke misschien kleiner is dan je gewend bent. Dit is gebruikelijk in Griekenland, dus houd hier rekening mee.

Dag 2 – Ontdek Amorgos

Heb je kids tussen 3 en 11? Dan pak je vandaag aan het eind van de middag de bus naar het dorpje Tholaria om vanaf daar een ezeltocht (van circa 1.5 uur) te gaan maken. Zij worden al eeuwenlang als transportmiddel op het eiland gebruikt. Om 18.00 maak je op het dorpsplein kennis met de ezels en hun vriendelijke eigenaar, die jullie tijdens de tocht zal begeleiden. We kunnen slechts 1 of 2 ezeltjes per gezin regelen, zodat de kinderen afwisselend wandelen of rijden. Je trekt door de smalle straatjes vervolgens het ezelpad op door de natuur op weg naar een oud kerkje. Zijn jouw kids ouder? Vanuit het dorp kun je in 3 uur om de vallei lopen met waanzinnige uitzichten. Je komt door slaperige witte dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan.

Dag 3 – Amorgos, eigen invulling

Wanneer je door  de dorpjes op het eiland rondloopt, heb je af en toe wel het idee dat je op een filmset terecht gekomen bent. Witte huisjes met blauwe accenten, oude mannetjes op het dorpsplein en overal pittoreske kerkjes en oude kloosters. Het oudste en indrukwekkendste klooster op het eiland heet Moni Hozoviotissis. Het witgekalkte klooster is steil tegen een rotswand aangebouwd en stamt uit de Byzantijnse tijd (1088). Via een steil pad van 800 treden ga je zigzaggend omhoog. Het is een pittige klim om het te bereiken en wij raden het dan ook niet aan om dit met kleine kinderen (onder circa 8 jaar) te ondernemen. Eenmaal bij het klooster aangekomen (tussen 13.00 en 17.00 uur gesloten), word je hartelijk door de monniken ontvangen met een koud glas water en typisch Griekse snoepjes. Om het klooster te bezoeken word je geacht je conservatief te kleden door je schouders en benen te bedekken.

Dag 4 – Vertrek Amorgos

Amorgos is een eiland waar veel families langer hadden willen blijven dan ze van te voren gepland hadden. Onze programma’s zijn flexibel en het is dan ook mogelijk om hier een extra nachtje in te plannen. Zeker voor wie van wandelen houdt, is er genoeg te beleven.

Vanaf Amorgos reizen de meeste gezinnen door naar het vulkanische Santorini met zijn zwarte lavastranden en fotogenieke dorpjes boven op de kraterrand.

“Huur een auto voor een dag of voor je gehele verblijf. Zo ontdek je het eiland met alle vrijheid en kom je juist op die verborgen strandjes en plekjes”

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan