Voorwaarden autohuur Griekenland

Rijbewijs en leeftijd voor autohuur Griekenland

De minimale leeftijd om via ons een auto te huren is 23 jaar. Verder dien je minimaal een jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Legitimatie

Bij het overhandigen van de autosleutels door de vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is, (Nederlands) rijbewijs en credit card (zie betaling en borg).

Pick up / drop off kosten

Bij veel autoverhuurbedrijven betaal je een zogenoemde pick up of drop off fee. Dit houdt in dat je extra moet betalen indien je je huurauto inlevert in een andere plaats dan waar je hem gehuurd hebt. Voor Griekenland zijn deze drop off kosten behoorlijk hoog, waardoor het aan te raden is je auto altijd weer op dezelfde plaats in te leveren.

Kinderzitje

Indien je met kleine kinderen reist dan raden we je zeker aan om een baby- of kinderzitje te huren. Voor een stoeltje betaal je €3,- per dag (max €21,-). Geef dit duidelijk aan in je reisaanvraag zodat we deze tijdig voor je kunnen reserveren.

Huurperiode

De minimum huurperiode is 24 uur. Het is niet toegestaan om met de huurauto in omringende landen te rijden in verband met de verzekering.

Betaling en borg

Indien wij een huurauto voor je regelen, dan is deze inclusief in de prijs die je terugvindt in het reisvoorstel op maat dat we je per e-mail toesturen. Als je de totale reissom aan ons overmaakt, dan is de huurauto dus betaald. Je hoeft niet direct een borg te betalen. Wel wordt er, als zijnde borg, een blanco afdruk (slip) van je creditcard gemaakt door de vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf als deze je auto aflevert bij je hotel of wanneer je deze zelf oppikt bij aankomst op de luchthaven. Deze blanco slip krijg je weer terug als je de huurauto inlevert.

Vervanging

Indien nodig zal er voor een vervangende auto worden gezorgd. Dit kan een ander model zijn dan het gehuurde.

Onderhoud

Alle auto’s worden regelmatig gecheckt en waar nodig gerepareerd.

Maximum snelheid

In Griekenland wordt, net als in Nederland, rechts gereden. De maximum snelheid op de snelweg is 100 km, op de binnenwegen 80 km en binnen de bebouwde kom 50 km. Pas altijd goed op je snelheid, niet alleen vanwege de verkeersregels, maar er wil nog wel eens een geit of ander dier plotseling de weg oversteken.

Bij nood

De autoverhuurder heeft een 24-uurs noodnummer wat je ter plaatse kunt bellen. Je vindt dit telefoonnummer op de huurovereenkomst die je ontvangt wanneer je de sleutels in ontvangst neemt.

Wijzigingen voorbehouden

Alle informatie over tarieven, verzekeringspremies en voorwaarden kunnen zonder voorgaande kennisgeving worden gewijzigd of onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd. Gedetailleerde voorwaarden op de huurovereenkomst ontvang je bij het ophalen van de auto.

Klik hier om terug te gaan naar het autohuur overzicht van Riksja Family Griekenland