griekenland kids tips

vakantie Griekenland met kinderen - tipsHoe reis je in Griekenland, met kids?

Informatie die je helpt met de keuze voor je leukste Griekenland reis met kinderen

Riksja Family Griekenland kiest ervoor om plekken in Griekenland met elkaar te combineren die je zintuigen prikkelen en volop afwisseling geven. En dat op een rustig tempo, zodat zowel ouders als kinderen tijd hebben om indrukken te verwerken. Hieronder vind je informatie over logische routes en mogelijkheden.

Qua vervoer is het, tijdens je vakantie Griekenland, op het vasteland de prettigste manier om er rond te reizen met de vrijheid van je eigen huurauto. De wegen zijn goed en de plaatsnamen staan zowel in het Grieks als in het voor ons leesbaar alfabet geschreven. Athene is hectisch, daarom halen wij je op van de luchthaven en haal je de huurauto pas op als je verder reist. De rijafstand tussen bestemmingen is gemiddeld 3 uur. Meer informatie staat op onze autohuurpagina.
Naast wegen heeft Griekenland een uitgebreid ferry netwerk naar de vele eilanden. Omdat vertrektijden regelmatig veranderen, zorgen wij met onze lokale agent steeds dat je efficiënt reist tussen de eilanden. We boeken geen nacht-ferry’s, je reist ten slotte met kinderen. Kijk voor meer informatie op onze vervoerspagina.

Met Mijn reisplan kun je je keuze voor bouwstenen of een rondreis makkelijk naar ons doorsturen. Mailen kan natuurlijk ook. We sturen je een compleet reisvoorstel met prijsopgave. Wil je daarna nog iets wijzigen, ergens een nachtje langer blijven bijvoorbeeld, geen probleem, we sturen vrijblijvend een nieuw voorstel. Samen met onze reisspecialist stel je zo je ideale Griekenland reis samen. Deze kun je vervolgens boeken. Dan gaan we de reserveringen maken en je ontvangt een definitieve bevestiging zodra we bericht van onze lokale vertegenwoordiger in Griekenland hebben ontvangen.

vakantie Griekenland - kids routes kiezenLeuke, logische routes

Meestal begint je Griekenland rondreis in Athene. Heb je een dag of negen de tijd, dan kun je na Athene vervolgens naar Tolo met BBQ op onbewoond eiland waar je samen met je gezin een oud ouzo fabriekje bezoekt en er met een bootje op uit gaat om te gaan grillen op een afgelegen strandje.

Heb je twee weken de tijd en wil je wat van de oude Griekse overblijfselen zien, dan kun je de volgende twee bouwstenen aan je reis toevoegen. Na Athene reis je dan eerst naar Delphi voor Ontrafel het Orakel. Hier loop je door de plek die eens het meest religieuze centrum was en waar het Orakel voor waardevolle adviezen zorgde. Vervolgens kun je bij Olympia op het platteland Olympisch koken bij boer Dimitris en samen met een lokale kok de geheimen van de Griekse keuken proberen te ontrafelen.

 

vakantie Griekenland met kinderen - havenWitte huizen, blauwe luiken, backgammon spelende mannen en zwartgeklede orthodoxe vrouwen komen vaak bij je naar boven als je denkt aan Griekenland. Dit is precies ook het Griekenland dat je aantreft op de Cycladen eilanden. Traditionele tavernes volgen elkaar op in de smalle witte straatjes en er heerst een ontspannen sfeer. Voor de beste stranden moet je naar het eiland Naxos, voor de mooiste dorpjes naar het vulkanische eiland Santorini en de rust en natuur vind je op Amorgos. Maak een combinatie en stel je eigen eilandhop programma samen. Naxos en Santorini zijn naast de veerboot ook per vliegtuig bereikbaar.

 

Om je verder te helpen bij het samenstellen van je Griekenland reis hebben we een rondreizenpagina gecreëerd met daarop voorbeelden van duidelijke reisroutes door Griekenland.

We wensen je veel plezier bij de voorbereiding en het samenstellen van je Griekenland rondreis.

 

vakantie GriekenlandOnze lokale vertegenwoordiger

In Griekenland werken wij nauw samen met een lokale partner die is gevestigd in Athene maar ook kantoortjes heeft op de Cycladen. Er is een noodnummer van deze lokale agent dat 24 uur per dag bereikbaar is. Bij aankomst op de luchthaven krijg je van onze lokale vertegenwoordiger ook nog een uitgebreid informatiepakket met tips voor restaurants in de plaatsen waar je verblijft.

Als Riksja Family Griekenland hebben we veel gereisd door het land. We geven je graag advies, bijvoorbeeld over het klimaat in de periode waarin je wilt reizen of reistips met kinderen. Op onze teampagina vind je informatie over wie we zijn. Heb je vragen over je Griekenland reis met kinderen neem dan gerust even contact met ons op.

Neem een kijkje bij onze individuele gezinsrondreizen in Griekenland,
of ga naar het Griekenland bouwstenen overzicht om zelf je reis samen te stellen.