griekenland kids vervoer

Griekenland paspoort en geldReisdocumenten

Voor een vakantie in Griekenland heb je als Nederlander of Belg geen visum nodig, het Europese paspoort of identiteitsbewijs is voldoende. Bij terugkomst in Nederland dienen deze documenten nog geldig te zijn. Heb je geen Nederlands of Belgisch paspoort, neem dan contact op met de ambassade van Griekenland in Den Haag om de immigratieregels te checken met betrekking tot jouw nationaliteit, (www.greekembassy.nl). Tip: zet voor vertrek een kopie van de tickets, paspoorten, bankpassen en verzekeringsbewijzen in je mailbox en/of laat ze achter bij familie of vrienden in Nederland. Stop ook een kopie in je bagage met reserve pasfoto’s. Dat vergemakkelijkt papierwerk bij eventueel verlies.

Voordat je aan het praktische gedeelte van de reis begint, is het natuurlijk leuk om eerst wat inspiratie op te doen voor een Griekenland vakantie. Heb je onze bouwstenen en rondreizen al bekeken?

 

 

 

Geldzaken

Griekenland paspoort en geld

In Griekenland hoef je geen geld te wisselen en ingewikkelde rekensommen te maken bij het kopen van souvenirs, want je betaalt met de euro. In de meeste plaatsen in Griekenland kun je pinnen. Voor de kleinere eilanden en bij verblijf in de plattelandsdorpjes, is het wel aan te raden cash geld op zak te hebben. Wij hadden met 4 personen altijd € 150 reserve cash op zak.

Credit Cards worden in kleinere winkels en tavernes niet geaccepteerd. Plekken waar je wel graag wilt zitten, dus voor deze plekjes is cash geld handig. Voor autohuur is een creditcard verplicht omdat de borgsom wordt gereserveerd via je creditcard.
Traveller cheques heb je niet nodig tijdens je vakantie in Griekenland, omdat je goed geld kunt pinnen. Ze zijn weliswaar verzekerd, maar in de tijd die je nodig hebt om ze bij een bank in te wisselen voor cash (en je hebt altijd nét een bank nodig in het weekend, op een nationale feestdag of tijdens de siësta..) heb je al 3 maal gepind.
Zakgeld: je persoonlijke uitgaven tijdens je Griekenland vakantie zijn natuurlijk afhankelijk van je eigen bestedingspatroon. Wij gaven met het gezin gemiddeld €100,- per dag uit aan maaltijden, fooien, benzine, en entreegelden.
Fooi: Het is gebruikelijk om fooi te geven in restaurants, aan taxichauffeurs en gidsen. Vaak zitten in de rekening servicekosten al opgenomen, maar als het eten en de service je echt goed zijn bevallen, kun je natuurlijk nog wat extra’s geven. Taxichauffeurs verwachten dat je de rekening naar boven toe afrondt.

Economische situatie

Wij krijgen de laatste tijd regelmatig de vraag van reizigers of de politieke/economische situatie invloed heeft op hun reis naar Griekenland. De recente ontwikkelingen hebben vooralsnog geen invloed op het toerisme. Wij hebben regelmatig contact met onze lokale vertegenwoordiger, waardoor wij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen. Ook hebben zij een jarenlange ervaring in het toerisme en goede lokale contacten. Indien de situatie wijzigt en een staking invloed heeft op je reis is op je reis, dan zullen wij of onze vertegenwoordiger ter plaatse de best mogelijke alternatieven bespreken en de eventuele meerkosten met je overleggen.

Hier kun je het reisadvies bekijken van Griekenland.

Griekenland paspoort en geld

Yamas, op je gezondheid!

Gezondheid Griekenland met kinderen

Wanneer je met (kleine) kinderen op reis gaat, dan is het belangrijk om je als ouder goed te laten voorlichten over de gezondheidsaspecten. Voor je reis naar Griekenland hoef je geen speciale maatregelen te nemen zoals vaccinaties e.d. Het is een schoon land, waar je net zoveel risico loopt om ziek te worden als in Nederland. De medische zorg is uitstekend, overal zijn moderne ziekenhuizen. Apotheken zijn over het hele land gevestigd en op zondag zijn er wisseldiensten.

Voordat je vertrekt, kun je al een aantal voorzorgsmaatregelen treffen, maar ook tijdens je reis en bij thuiskomst zijn er een aantal aandachtspunten. Klik hier voor de uitgebreide informatiepagina over gezondheid.