Rondreis online
Home > Bouw je reis > Bouwstenen
Griekenland met kinderen

Stel je eigen Griekenland reis samen met bouwstenen

Hieronder staan bouwstenen van GriekenlandKids. Het zijn korte reisprogramma's van 2 tot 4 dagen, waarmee je zelf je ideale, individuele Griekenland reis met kinderen samenstelt. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen met (jonge) kinderen die onafhankelijk op reis willen met een beetje hulp van ervaringsspecialisten.

Op 'Hoe reis je in Griekenland' staan logische routes voor een self-drive of eiland hop. Onze Griekenland reisspecialisten adviseren je bij het samenstellen van je Griekenland reis. Heb je geen zin om zelf te puzzelen, kijk dan bij onze Griekenland rondreizen met kinderen.
Wij hebben er al optimale combinaties gemaakt van bouwstenen, rekening houdend met specifieke wensen van ouders én kinderen; comfortabele hotels, passende kamertypes, balans tussen activiteit en rust en meestal natuurlijk een lekker zwembad of verblijf aan zee.

Onderstaande prijzen zijn exclusief vlucht, huurauto en veerboten tenzij anders vermeld. In juli en augustus en op feestdagen kunnen toeslagen gelden. De prijzen zijn gebaseerd op twee volwassenen en twee kinderen (2-11 jaar). De prijzen zijn gebaseerd op reizen in juli/augustus voor twee volwassenen (vanaf 12 jaar) en twee kinderen (2-11 jaar). Neem voor andere gezinssamenstellingen contact op, of vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan. Op feestdagen kunnen toeslagen gelden. Laagseizoensprijzen vind je in de tabel als je op de rondreis klikt. We wensen je veel plezier met het samenstellen van je Griekenland reis!

Bouwstenen Griekse vasteland en Peloponnesos

Alles start in Athene

Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom volwassenen: € 194,- p.p.
Reissom kinderen (2 t/m 11 jaar): € 129,- p.p.
Begin je Griekenland reis met de kinderen op de plek waar de Westerse beschaving ook ooit begon. Na aankomst wordt je door een chauffeur naar je hotel in het centrum gebracht.

Vanaf het zwembad op het dakterras heb je goed zicht op het Parthenon, de wereldberoemde tempel boven op de Akropolis die in het donker fraai wordt verlicht. De geheimen onder de stad ontdek je tijdens een metrotour met gids. Zo begint je reis lekker cool.  Lees verder >>> 
Griekenland met kinderen: Athene
Griekenland met kinderen: het Orakel

Ontrafel het Orakel

Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom volwassenen: € 79,- p.p.
Reissom kinderen (2 t/m 11 jaar): € 54,- p.p.
Ontrafel het geheim van het orakel van Delphi tijdens een speurtocht langs de ruines. Zo komt de mythologie tot leven en krijg je spelenderwijs wat van de oudheid mee. Delphi is ook nog eens spectaculair gelegen in de bergen. 

Je verblijft niet in de drukte van Delphi, maar 20 minuten verderop aan de Korintische kust. Zo maak je optimaal gebruik van de vrijheid die je huurauto biedt. Vanaf het terras van je hotel heb je toegang tot het strand. Wij sloten deze dag cultuur af met een vers visje op ons bord en de verkoelende wind van de zee.  Lees verder >>>

Op een klein stationnetje

Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom volwassenen: € 94,- p.p.
Reissom kinderen (2 t/m 11 jaar): € 63,- p.p.
Met deze korte bouwsteen in het noorden van de Peloponnesos stap je even een dag de auto uit en reis je per tandradtrein door een diepe kloof de bergen in. Voor de kinderen (en jezelf) een avontuurlijke korte tussenstop tijdens je reis op de Peloponnesos.

De trein heeft het vredige kustlandschap nog maar net verlaten als je de rotswanden van de kloof ziet opdoemen. Zodra het steiler wordt, gaat het tandrad erop en verdwijnt de trein in smalle tunnels. Je overnacht in een sfeervol bergchalet en als je wilt trek je nog even de wandelschoenen aan. Lees verder >>>
Griekenland met kinderen op bezoek bij boer Dimitris

Olympisch koken bij boer Dimitris

Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom volwassenen: € 159,- p.p.
Reissom kinderen (2 t/m 11 jaar): € 107,- p.p.
Ervaar het plattelandsleven van de Peleponnesos en maak je eigen Griekse maaltijd. In dit heuvelachtig gebied vonden we een kindvriendelijk hotel met een heerlijk zwembad. De grote tropische tuin heeft een moestuin waar je alle ingrediënten vindt. Kook samen een traditionele Griekse maaltijd en proef van olijven en lokale wijn.

De extra calorieën ren je er vervolgens makkelijk weer af op de historische 100 meter baan van Olympia, de bakermat van de Olympische spelen.  Lees verder >>>

Berggeiten in groene canyon

Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom volwassenen: € 88,- p.p.
Reissom kinderen (2 t/m 11 jaar): € 59,- p.p.
Dit is de plek om samen met de kids als berggeiten de natuur in te trekken. Het klimaat is heerlijk koel dus wandelen kan. Ga door groene kloven of bezoek een eeuwenoud orthodox klooster dat steil tegen de bergwand is aangebouwd.

Je overnacht in een sfeervol guesthouse midden in een middeleeuws dorp. Zo maak je deel uit van een authentiek stukje Griekenland dat je op nog maar weinig plekken terug vindt. Lees verder >>>.
Naar Griekenland met de kids: zon, zee, strand

BBQ op onbewoond eiland

Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom volwassenen: € 256,- p.p.
Reissom kinderen (2 t/m 11 jaar): € 171,- p.p.

Sluit je reis door de Peloponnesos af op een relaxte manier aan het strand van een beschutte baai. Op een bootje met kapitein vaar je naar de helder blauwe snorkelplekken en is je lunch een BBQ op het strand van een onbewoond eiland.

Je hotel staat op het strand en je bent niet ver van de levendige en kindvriendelijke badplaats Tolo met gezellige taverna's. Voor de kids koop je hier voor een paar euro een emmer en schep. Zelf maak je kennis met het bekende Griekse anijsdrankje tijdens een korte rondleiding door een van de oudste Ouzo fabriekjes van Griekenland.  Lees verder >>>

Ahoy! eilandje in zicht

Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom volwassenen: € 247,- p.p.
Reissom kinderen (2 t/m 11 jaar): € 165,- p.p.
Volgens ons is dit de ideale eilandbouwsteen als je de Cycladen net te ver vindt. Op slechts anderhalf uur varen van Athene ligt Agistri. Een klein familievriendelijk eiland, rustig en authentiek, waar het ook in voor-en naseizoen lekker toeven is. Hoe mooi het hier is ontdekte we tijdens de boottocht rond het eiland. Maak een bommetje van de boot of ga onder water opzoek naar de gezonken stad Atlantis. 

Je verblijft in een kleinschalige accommodatie, direct aan het strand met een zwembad en een gezellige taverne. Lees verder >>>
Griekenland eiland met kinderen

Bouwstenen Cycladen eilanden

Griekse cycladen met de kinderen

Lekker lui tavernebaai

Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom volwassenen: € 279,- p.p.
Reissom kinderen (2 t/m 11 jaar): € 210,- p.p.
Op Naxos vind je de eindeloze gouden zandstranden en die turquoise zee die je overal in Griekenland verwacht, maar bijna nergens tegenkomt. De ideale plek om eens lekker te ontspannen, met de kinderen op het strand te spelen en met je voeten in het zand vers gegrilde vis te eten.

Buiten de drukte van Naxos-stad vonden wij een fijne accommodatie met zwembad. Met de huurauto die inbegrepen is in deze bouwsteen kun je op je eigen tempo op zoek gaan naar verborgen baaitjes en authentieke dorpjes. Lees verder >>>

Typisch Grieks langs ezelpad

Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom volwassenen: € 292,- p.p.
Reissom kinderen (2 t/m 11 jaar): € 194,- p.p.
Amorgos is een eiland waar je heen gaat voor de authentieke Griekse dorpjes en met name de rust. Ga van de gebaande paden af en maak per ezel of te paard een korte tocht vanuit een van de traditionele dorpjes naar een oud klooster. Het Griekse landschap is bergachtig en het uitzicht adembenemend.

Je verblijft in een appartement in wit met blauwe stijl die helemaal past bij de sfeer van het eiland. Kies of je bij het zwembad in de weelderige tropische tuin gaat liggen of op het rustig zandstrand met een taverne aan zee. Lees verder >>>
Griekenland met kinderen langs ezelspad
Griekenland met kinderen in Santorini

Sunset Santorini

Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom volwassenen: € 225,- p.p.
Reissom kinderen (2 t/m 11 jaar): € 150,- p.p.
Het is er misschien toeristisch, maar Santorini is het meest fotogenieke stukje van Griekenland en daardoor terecht populair. Hier vind je de op een kraterrand gebouwde dorpjes met witte gebouwen en de blauwe daken die je op de meeste Griekse ansichtkaarten terugvindt.

Wij vonden een gezellige accommodatie direct aan een zwart lavastrand. Een ideale basis vanwaar je op eigen tempo de pittoreske dorpjes met de kinderen kunt bezoeken. Lees verder >>>


 Griekenland reis met kinderen aanvragen

Liever een complete Griekenland rondreis? Kijk dan bij ons overzicht van Griekenland rondreizen met kinderen 

GriekenlandKids, een reissite van RiksjaKids Volg RiksjaKids op Facebook Volg Riksja Travel op Twitter Laat je inspireren door onze manier van reizen.